Familiehuis De Triaan

                                                   Vakantiezorg met mooie belevenissen    direct boeken

Groepen een heerlijke tijd bezorgen” Wilma Vonk werkte jarenlang bij diverse Texelse zorginstellingen als activiteiten begeleidster. Nu ontvangt ze diverse groepen vakantievierders. Families met soms wel 4 generaties, workshop gevers, groepen met mensen met een beperking met hun verzorgers. “Zo blijf ik toch in contact met de zorg en natuurlijk met de mensen” zegt ze. Samen met haar man Arco, visser van beroep, wil ze de gasten een onvergetelijk verblijf bezorgen.

Stralend
Familiehuis De Triaan, aan de Muyweg in polder Eierland, bestaat uit drie geschakelde, ruime bungalows met een gemeenschappelijke recreatiezaal. ‘Het is in 2000 uit idealisme ontstaan’, weten Wilma en Arco. Zelf namen ze het in 2009 over. Wilma was het woud van regeltjes in de zorg beu geraakt. ‘Aandacht geven aan mensen is voor mij het belangrijkst. Dat gevoel raakte ik kwijt. Hier kan ik weer zijn zoals ik ben. In Familiehuis De Triaan kan ik mijn creativiteit helemaal kwijt’, vertelt ze met een stralend gezicht. 

Ontdektas

Texels beroemde natuurgebied De Slufter ligt in de directe nabijheid. Wilma en Arco stimuleren hun gasten om er eens rond te kijken. Ze hebben zelf een ontdektas gemaakt. Twee schepnetjes steken er brutaal uit en er zitten o.a. kaarten en een vragenlijst in. ‘De mensen kunnen er een project van maken, bijvoorbeeld door in De Slufter producten te verzamelen en in Familiehuis De Triaan vervolgens een proeverij te houden.’ Liefst probeert Wilma zulke activiteiten eerst zelf uit. ‘Dan kan ik er enthousiaster over vertellen en goede tips geven.’ Het gebied is goed toegankelijk dankzij een hellingbaan over de duinen. Op Texel zijn ook speciale terreinrolstoelen te huur.

Mooie belevenissen

‘We doen ons best om de groepen een heerlijke tijd te bezorgen. In de huisjes liggen mappen met tips. Mooie belevenissen, zoals meegaan met een garnalenkotter, de Jan Plezier of naar de zeehonden in Ecomare. Maar ook kleine dingen, die het verblijf op Texel uniek maken: een bijzonder winkeltje, het speelschip op de haven of de pluktuin. We maken gebruik van onze contacten. Soms hoeven we alleen maar te bellen, of het staat al klaar.’ De samenwerking met kleine verhuurders via ‘Zo Texels’ geeft daarbij een meerwaarde. ‘Het is handig om op die manier wat lijntjes uit te zetten.’ Familiehuis De Triaan zelf – ook ontdekt als locatie voor workshops - is eveneens een bijzonder plekje: ‘Op het erf kun je kippen knuffelen en in de schemering fladderen er vleermuizen.’

Tot slot….

Niet alleen de deelnemers van een vakantie bij De Triaan komen tot rust, de organisators en verzorgers. “bij aankomst zijn ze hyper en stellen allerlei vragen en willen alles in goede banen leiden” daarna komt de omslag. Dan kunnen zij het dagelijks ritme loslaten en met elkaar genieten. Mooi om te zien.

Niet alleen de deelnemers van een vakantie bij De Triaan komen tot rust, de organisators en verzorgers. “bij aankomst zijn ze hyper en stellen allerlei vragen en willen alles in goede banen leiden” daarna komt de omslag. Dan kunnen zij het dagelijks ritme loslaten en met elkaar genieten. Mooi om te zien.

Wilma & Arco Vonk

Muyweg 13-17
1795 KA  De Cocksdorp
06-57576824
www.triaantexel.nl

direct boeken


Meer informatie over De Triaan

Vul het formulier in voor meer informatie