Groepsverblijf Landhuis de Bult

Echte Texelaars in hart en nieren

‘Fon wie bee je d’r ien?’ Als echte Texelaars willen Leny en Arie Kikkert meteen weten ‘van wie je er een bent’. Net als hun voorouders zijn ze op het eiland geboren en getogen. Ze kennen er ontzettend veel mensen en volgen de laatste nieuwtjes op de voet. ‘Texel is zo mooi!’, roepen ze lyrisch. De gasten van hun landhuis ‘De Bult’ laten ze er graag van meegenieten.

Jan Plezier

Geheel volgens de Texelse volksaard zijn Leny en Arie nieuwsgierig, gemakkelijk en gastvrij. ‘Mijn opa was boer, hij had een gemengd bedrijf. Later ben ik zelf begonnen met schapen en bloembollen. Ik heb zelfs nog schapen gemolken. Leny maakte heerlijke kazen, in de kelder was de opslag’, vertelt Arie. ‘Ik vond het prachtig. Toen hoorde ik dat de Jan Plezier te koop was. Dat leek me nog mooier!’ Bijna 30 jaar lang, tot 2009, was Arie een bekende verschijning met zijn vrolijke kar, waarmee hij talloze toeristen een leuke tocht bezorgde. ‘Ik had het mooiste beroep van het eiland.’

Niet gewoon

‘Als je zegt dat je op Texel woont, reageren veel mensen enthousiast. Voor ons is het gewoon, maar we beseffen wel hoe mooi het eiland is. Texel is heus niet vol in het hoogseizoen. De toeristen verspreiden zich, er zijn nog genoeg rustige plekjes.’ Leny en Arie vinden het leuk om hun gasten op die mooie punten te wijzen. Stekkies, die bij echte Texelaars geliefd zijn. Zo is het vanaf ‘De Bult’ maar een klein stukje naar het Waalenburgerdijkje, volgens kenners het mooiste fietspad van Texel. ‘En rond huis hebben we natuurland in beheer, waar kieviten, grutto’s en tureluurs broeden. In het voorjaar bloeien er zelfs wilde orchideeën. Vanuit onze vogelkijkhut kun je het door de telescoop mooi bekijken.’

Sport en spel

‘De Bult’ staat aan de Meyertebos, tussen Den Burg en De Waal, midden op het eiland. Het landhuis, een royale villa, staat op een soort terp. ‘Wij hebben het in 1978 overgenomen en sindsdien het nodige verbouwd en verbeterd’, vertelt Leny trots. ‘Het is aangepast voor mensen in een rolstoel, we hebben hiervoor het internationale ITS-symbool gekregen. Beneden kunnen zeven personen slapen en op de bovenetage zijn zes slaapkamers. Bij de laatste verbouwing, in 2001, zijn er mooie badkamers gekomen met infraroodsauna, solarium en bubbelbad.’ In de grote, beschutte tuin is veel ruimte voor sport en spel. Er zijn trampolines, speeltoestellen en een volleybalveld. ‘En natuurlijk de fietsen, die gratis voor de gasten klaarstaan. Een groot succes: vaak blijven de auto’s de hele tijd op het parkeerterrein staan.

En dan nog dit….

Leny’s grootste plezier is het struinen op rommelmarkten, waar ze boeken, dvd’s en andere leuke dingen voor de gasten op de kop tikt. Hoe Texelser, hoe beter!

Leny en Arie Kikkert
Meyertebos 19
1791MG Den Burg
0222-312825
www.landhuisdebult.nl


Meer informatie over Landhuis de Bult

Vul het formulier in voor meer informatie