Hoe werkt Zo Texels?

Zo Texels werkt heel eenvoudig. Je boekt een verblijf bij één van de deelnemers, en verder wijst het zich vanzelf. Door te kiezen voor een Zo Texels verblijf, kies je voor een gastheer of –vrouw die de tijd voor je neemt. Tijdens een gesprek, bij aankomst, tijdens het ontbijt of aan de picknicktafel ontstaat vanzelf een vraag waar de gastheer mee aan de slag gaat. Ook wanneer je even niets aan je hoofd wilt hebben. Want dan weet jouw gastheer zo een paar plekjes waar je gegarandeerd niemand tegenkomt. Dat is ook Zo Texels.

Een paar voorbeelden:

Oude reddersverhalen
Ben je geïnteresseerd in oude reddersverhalen? Wat is er dan leuker dan een keer aan te schuiven bij een gepensioneerde redder die je verhalen vertelt over zijn reddingsacties. Bij de openhaard met een Juttertje erbij.

De mooiste plekjes

Op Texel zijn genoeg plekjes waar praktisch nooit iemand komt. Jouw gastheer kent er vast wel een paar…

Kippen bij het appartement

Eigen kippen bij je appartement. En ’s ochtends verse eitjes rapen in je eigen privé kippenhok. Zo Texels!

Je eigen strandjutter

Om 6 uur ’s ochtends met de strandjutter mee naar het strand. Voordat de strandvonder langskomt ga je samen op zoek naar echte juttersbuit.

Langs de verdedigingswerken

Ben je geïnteresseerd in oude verdedigingswerken? Op Texel staan er een paar. Jouw gastheer brengt je in contact met een Texelaar die jouw passie deelt, zodat jullie samen forten bezoeken, of bunkers langsgaan.