Wie doen mee

Alleen kleinschalige, leuke, authentieke en bijzondere overnachtingsadressen zijn Zo Texels. Bij Zo Texels gaat het niet alleen om het gebouw of de locatie. De gastvrouw of –heer zijn essentieel onderdeel van het aanbod. Zij zorgen ervoor dat je je thuis voelt, maar verzorgen ook de unieke belevenis die Zo Texels belooft. Daarom is niet iedereen Zo Texels. Er zijn een paar eisen waar een Zo Texels-aanbieder aan moet voldoen:

 1. Het moet een eigenzinnige, authentieke Texelaar zijn.
  Authentieke Texelaars zijn vooral mensen die helemaal zichzelf zijn. Als je op Texel geboren bent, krijg je het eigenzinnige met de paplepel ingegoten. Maar ook mensen die zich op Texel vestigen nemen het snel over en zijn daarom minstens zo interessant. Een kleine waarschuwing is op z’n plaats: Texelse eigenzinnigheid is besmettelijk!
 2. Hij of zij moet lid zijn van de Zo Texels-inspiratieclub
  Zo Texels deelnemers inspireren elkaar. Door regelmatig ervaringen uit te wisselen en elkaar handige contacten door te geven en mooie plekjes te wijzen. Hierdoor wordt de kans dat zij jou iets unieks kunnen bieden enorm vergroot!
 3. De accommodatie moet het ‘Waddengoud’ kwaliteitskeurmerk hebben
  Waddengoud is een speciaal keurmerk voor streekproducten uit het Waddengebied. Bijzondere kleinschalige toeristische accommodaties horen ook tot deze categorie, en verdienen daarom een keurmerk. Waddengoud ziet er op toe dat de kwaliteit van de accommodatie en het gastheerschap dik in orde zijn. Voor meer informatie klik hier
 4. De aanbieder moet geregistreerd staan als ‘gastheer van het Nationaal Park De Duinen van Texel’.
  Een groot deel van Texel is Nationaal Park. Je mag van jouw gastvrouw of –heer verwachten dat zij daar alles over weet. Daarom is het volgen van een speciale cursus gericht op kennis over het Nationaal Park een vereiste voor deelname.

Alleen aanbieders die aan al deze criteria voldoen mogen meedoen. Zij zijn Zo Texels. Maar wie zijn het nou eigenlijk? Klik hier voor een overzicht van de Zo Texels accommodaties.